MB HOCKEY CAMP
1. 7. 2024

PRVNÍ ROČNÍK BRANKÁŘSKÉ ŠKOLY JE ZA NÁMI A HLÁSÍ ÚSPĚCH

Po šesti týdnech unikátního novodobého projektu jsme dobruslili do konce. Škola byla zaměřená na specializovanou přípravu pro brankáře. Naším cílem bylo dělat věci jinak a hledat cestu komplexní přípravy, která by byla cílená a měla souvislost. Šest týdnů je už krásný cyklus, který dal našim mladým brankářům šanci nasát správné návyky a zlepšit jak bruslení, práci s pukem, tak i pohyb v brankovišti.

Brankářská škola se nesla v duchu intenzivního a systematického tréninku. Trenéři Strmeň, Buchta, a další kladli důraz na rozvoj jak technických, tak fyzických dovedností mladých hokejistů. Brankáři se pilně věnovali cvičením jak na ledě, tak mimo něj.

Příjemným zpestřením byly návštěvy profesionálních brankářů. Dominik Hrachovina se přišel podívat hned na dva tréninky, a Šimon Hrubec zavítal na závěrečný trénink.

Trenér Petr Vojtěch Buchta zhodnotil brankářskou školu slovy: „Věřím, že se každý přiučil nebo dozvěděl něco nového, a v následující sezóně to využijí.“ Jeho slova potvrzují i ohlasy samotných brankářů.

Luky Baier, jeden z účastníků, sdělil své dojmy: „Nejvíc mě bavila suchá příprava, protože si myslím, že jsme se vždycky dostatečně rozcvičili na led. Líbilo se mi, jak jsme byli rozděleni na mladší a starší gólmany. Bylo fajn, že ke konci chodil i Hrášek (Dominik Hrachovina) a na poslední trénink i Šimon. Trenéři to celkově zvládli skvěle, hodně nás naučili a dokázali poradit.“

Jako další zhodnotila kemp devítiletá gólmanka Klárka Klestilová: „Byla jsem ráda, že jsem se mohla něco nového od trenérů naučit. Na každém tréninku jsme dělali něco nového a vždycky mě to moc bavilo. Nejvíc jsem si užila trénování nájezdů, práci s hokejkou a slajdování. Jedna z věcí, které jsem se na brankářském kempu naučila kromě chytání, že je pořád co zlepšovat, pocitově na sobě pracovat nejen na ledě, a vzájemně si pomáhat. Moc jsem si to celé užila a budu se těšit na další rok.

Jedním z hlavních prvků brankářské školy byl individuální přístup ke každému golmanovi. Kromě již výše jmenovaných trenérů se akce účastnili také další odborníci: Filip Kubiš, Tomáš Klestil a Dominik Ludvík, kterým bychom tímto chtěli poděkovat za jejich nasazení a odvedenou práci.

Celkově byla brankářská škola v rámci MB Hockey Camp velkým úspěchem a všichni zúčastnění se již těší, až ukáží, co se naučili, v nadcházejících zápasech. Tým trenérů dokázal ve svém předat své znalosti a zkušenosti mladé generaci, která má před sebou slibnou hokejovou budoucnost.

Fotografie z brankářské školy najdete ZDE.

Nyní přichází na řadu gólmanský kemp Jana Strmeně, který proběhne od 8. do 12. července. Registrace je stále otevřená, takže neváhejte a přihlaste se!